ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

Μια ιστορική δικαστική απόφαση για τις συντάξεις και όχι μόνο...

Μια ιστορική δικαστική απόφαση για τις συντάξεις και όχι μόνο...

Η απόφαση είναι της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου κι εξ αυτού του λόγου η βαρύτητα της είναι σημαίνουσα. Τι προβλέπει; Ότι στο εξής οι δικαστικές αποφάσεις, που κρίνουν συνταξιοδοτικά δικαιώματα, θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους το γενικότερο οικονομικό-πολιτικό περιβάλλον. Δηλαδή, ο δικαστές πριν γνωμοδοτήσουν θα πρέπει να συνυπολογίζουν την γενικότερη κακή οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και κατόπιν να αποφασίζουν για το αν πρέπει να δοθούν και σε ποιους διάφορα επιδόματα, παροχές κλπ.


Το γεγονός ότι επ αυτού γνωμοδότησε η ολομέλεια ανώτατου δικαστηρίου, δίνει εξαιρετική βαρύτητα στην εξέλιξη, καθώς την καθιστά αμετάκλητη. Και βεβαίως, λόγω του περιεχομένου της, θα μπορούσε κανείς να πει ότι διακρίνεται από μια ιστορική χροιά, καθώς στο εξής το δημόσιο θα μπορεί να αντικρούει στα ακροατήρια τις θέσεις των εργαζομένων και των συνταξιούχων, όταν θα διεκδικούν διάφορα δικαιώματα τους, που θα φτάνουν έως τις δικαστικές αίθουσες.

Γι αυτό κι αναμένεται να λειτουργήσει περίπου ως κεραυνός εν αιθρία στο συνταξιοδιοτικό - ασφαλιστικό δίκαιο της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...