ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014

1ος ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΕΦΕΔΡΩΝ «ΕΧΕΤΛΑΙΟΣ»


Ελεύθερη Αγέρωχη ΕλλAς!
Επαναχαραζουμε, Επανασηματοδοτουμε, Επαναδομούμε και Επενασυγκροτουμε την πορεια μας
«Οι Μαραθωνες- μαθετε- γεννουν τους Παρθενωνες, Κωστης Παλαμας»
Με μεγάλη μας χαρά κοινοποιούμε το φυλλάδιο πρόσκληση κάλεσμα σε μια … κινητή Ελλήνων Συνέλευση τον Υπερμαραθώνιο "ΕΧΕΤΛΑΙΟ"!
Ειδική ιστοσελίδα:
Πληροφορίες επίσης μπορείτε να βρείτε επίσης στην σελίδα των εφέδρων:
Για όσους ενδιαφέρονται να προσφέρουν εθελοντική εργασία αποταθείτε στο:
Ευχαριστούμε τους εθελοντές από Ελλάδα και Κύπρο για όλη τη συλλογική προσπάθεια που καταβάλλουν.
ΕΙ-θε αυτός ο Λόγος να γίνει Δράση και η Ροή αυτού του Μαραθωνίου, των Πανελλήνων οι στρατειά και η εξόρμησις των Ενεργών Ελεύθερων ταξιδευτών και κυνηγών, ν’ αποτελέσει συμβολικά την αφετηρία της ιχνηλάτησης του παρελθόντος προς το μέλλον, να λύσει τον «Γόρδιο Δεσμό» και με γενέτειρα την Κοσμική μήτρα της Οικουμενικής Ελληνικής Διόσταλτης ψυχής και Διανόησης, να συντονιστούμε και να συγχρονιστούμε εις του κοινού μας του ρυθμού την απαρχή και να στρέψουμε και πάλι τον «Πώρο» σε φυγή.
(Σημ. Πώρος: Μέγας Αλέξανδρος στη μάχη του Υδάσπη Ποταμού- Ινδία το 326 π.χ. εναντίον του βασιλιά Πώρου με τους 200 οπλισμένους ελέφαντες)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΛΥΨΗΣ
ΑΠΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Στις 7 Σεπτεμβρίου του 2014 διοργανώνεται ο 1ος Υπερμαραθώνιος με τίτλο «ΕΧΕΛΤΑΙΟΣ» όπου σε αυτή συμμετέχουν η ομάδα ΟΔΕΥΩ, η ομάδα ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, Ενεργοί πολίτες, σύλλογοι, σωματεία και πολιτιστικοί σύλλογοι. Ο Υπερμαραθώνιος θα ξεκινήσει από τον τύμβο του Μαραθώνα, θα καταλήξει στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας και θα έχει συνολικό μήκος 65 χλμ..
Η όλη εκδήλωση οργανώνεται εξολοκλήρου από εθελοντές.

 
Ο Υπερμαραθώνιος δεν θα έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα, θα διεξαχθεί υπό μορφή αγήματος, με σταθερό, αργό ρυθμό. Οι δρομείς θα τρέχουν όλοι μαζί, σε διάταξη με μέτωπο δύο έως τεσσάρων ατόμων αναλόγως του αριθμού συμμετεχόντων. Για την οδική τους ασφάλεια θα προπορεύεται μία μηχανή της Τροχαίας και συνοδοί αφαλείας. Θα υπάρχουν επίσης οχήματα που θα ακολουθούν το άγημα και όσοι κουραστούν θα μπορούν να επιβαίνουν σε αυτά για ξεκούραση και να συνεχίζουν. Κατά μήκος της διαδρομής μπορούν να προστίθενται δρομείς, – όπως θα περνά το άγημα, καθώς και να αποχωρίζονται απ’ αυτό, αυτοβούλως.
Σε όλη αυτή τη διαδρομή θα υπάρχουν οκτώ (8) ενδιάμεσες στάσεις και σημεία εφοδιασμού – ανάπαυλας των συμμετεχόντων αθλητών. (Πληροφορίες στο χάρτη- Ιστοσελίδα και Φυλλάδιο)
Θα υπάρχει ακόμα ένα κεντρικό σημείο ανασυγκρότησης, που θα είναι η περιοχή του Θησείου. Επομένως τα σημεία έκθεσης των χορηγών και τα σημεία συγκέντρωσης πλήθους θα είναι δέκα.
Συγκεκριμένα : Αφετηρία, οκτώ ενδιάμεσοι σταθμοί, ένα κεντρικό σημείο ανασυγκρότησης και ο τερματισμός.
Τα σημεία μεγάλης συγκέντρωσης πλήθους θα είναι η αφετηρία, το σημείο ανασυγκρότησης και κυρίως ο τερματισμός. Στον τερματισμό θα πραγματοποιηθεί τελετή λήξης, απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων, χαιρετισμός, μουσικά και θεατρικά δρώμενα με επώνυμους καλλιτέχνες.
Η συνολική διάρκεια της εκδήλωσης συμπεριλαμβανομένου και της τελετής λήξης θα υπερβεί τις δώδεκα ώρες.

  ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Η παρούσα εκδήλωση θα οργανωθεί, όπως προαναφέρθηκε, από έφεδρους των ενόπλων δυνάμεων, ομάδες ενεργών πολιτών που δεν έχουν Κόμμα, Χρώμα και Δόγμα, συλλόγων και σωματείων που οραματίζονται μια ελεύθερη Ελλάδα, με στόχο την αφύπνιση και την ενεργοποίηση του μέσου πολίτη έναντι της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων όπως αυτά έχουν επιβληθεί από τους ξένους τοκογλύφους δανειστές και έγιναν αποδεκτά από την γενική μας Κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, αποτελεί μια ειρηνική διαμαρτυρία για τις ευθύνες των διοικούντων και τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην πατρίδα μας.
 
ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ – ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ
 • Ακροατές, τηλεθεατές, αναγνώστες από: sites, blogs, Facebook, διαδικτυακά και τοπικά ραδιόφωνα και τοπικά τηλεοπτικά κανάλια που καλύπτουν όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδος αλλά και σε πολλά σημεία απανταχού της Γης.
 • Παρακολούθηση θεατών Μαραθωνοδρόμου σε όλο το μήκος του και στα δέκα σημεία συγκέντρωσης.
 • Τελική συμμετοχή στην απονομή και στα μουσικά δρώμενα πάνω από 10.000 άτομα στο χώρο της Ελευσίνας.
 • Συμμετέχοντες αθλητές 150 έως 500.
 • Η Οργανωτική Επιτροπή του Υπερμαραθωνίου έχει φροντίσει να υπάρχει υδροληψία, σίτιση και παροχή Πρώτων Βοηθειών από κινητή μονάδα του ιατρικής περίθαλψης και θα υποστηρίζεται από συνοδεία ασφαλείας. Θα υπάρχουν 8 σταθμοί ανεφοδιασμού και κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα ακολουθούν αυτοκίνητα τροφοδοσίας από ομάδα εθελοντών. Έχουν παρθεί όλες οι ανάλογες άδειες για το σκοπό αυτό.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: 20.45 – 23.30

Θεατρική Χορογραφία : Θωμάς Γκούντης
Χορευτική ομάδα : Central Athens Ballet
Διεύθυνση : Μαίρη Γκουντή
Μουσική : Αντώνης Θεοδωρόπουλος & Κώστας Σκανδάλης
Πυρρίχιος χορός : Σύλλογος Ποντίων
Ποντιακό Τραγούδι : Χαράλαμπος Σιδηρόπουλος
Τραγούδι/ Κρητική Λύρα : Σήφης Στειακός
Τραγούδι /Λαούτο : Αντώνης Χαριτάκης
Λαούτο τραγούδι : Νίκος Αστειρακάκης
Κιθάρα : Δημήτρης Ζαφειρέλης
Φλάουτο : Αντώνης Θεοδωρόπουλος
Κρουστά : Κουφάκης Σίμος

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 1ΟΥ ΕΛΛΑΝΙΟΥ ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΕΦΕΔΡΩΝ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
(ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ):


07:30: Εκκίνηση των αθλητών από Τύμβο Μαραθώνος. Διασχίζουμε όλη την κλασσική διαδρομή του μαραθωνίου δρόμου (λεωφ. Μαραθώνος, λεωφ. Μεσογείων, Φειδιππίδου, Βασ. Σοφίας, Βασ. Κωνσταντίνου) μέχρι το Καλλιμάρμαρο. Συνεχίζουμε με κατεύθυνση την οδό Βασ. Όλγας, Αμαλίας, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αποστόλου Παύλου έως το Θησείο,
14:00: Άφιξη του αγήματος στο Θησείο όπου θα γίνει στάση μιάμισης ώρας, για ανεφοδιασμό και ξεκούραση,
15:30: Ξεκινάμε από Θησείο μέσω των οδών Ερμού, Πειραιώς, Ιεράς Οδού έως την συμβολή της με την λεωφ. Αθηνών-Κορίνθου,
19:00: Άφιξη στην Ελευσίνα διά μέσου της Ιεράς οδού, πλατείας Κυκλοφορίας, οδού Μουρίκη, οδού Κανελλοπούλου, πλατείας Νέας Μαρίνας, μπροστά από το άγαλμα του Κυναίγειρου, όπου θα είναι ο τερματισμός και θα επακολουθήσει η Τελετή Λήξεως και απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων. Ακολουθούν ομιλίες και μουσικά και θεατρικά δρώμενα,
19.30: Τελετή Λήξεως του αγώνα & Απονομή αναμνηστικών,
20.00: Απευθύνονται Χαιρετισμοί,
20.45: Έναρξη Καλλιτεχνικού προγράμματος,
23.30: Λήξη της Βραδιάς,
23:30: Μετά το πέρας των εκδηλώσεων τα λεωφορεία θα επιστρέψουν τους αθλητές στο Πολεμικό Μουσείο, απέναντι από το Μετρό «Ευαγγελισμός».


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ 
ΚΑΛΥΨΗΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

www.oramaellas.gr/ypermarathonios
Email: ypermarathonios.echetlaios@gmail.com
Τηλ. Επικοινωνίας: 6972 478 990, 6944 646 850, 6938 372 070, 6934 905 164, 6940 506 948
Ευελπιστούμε στην ευδοκίμηση της συνεργασίας μας

Μετά τιμής
Η Οργανωτική Επιτροπή

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΡΟΜΕΩΝ

Στις 7 Σεπτεμβρίου 2014, Ο Πρώτος Υπερμαραθώνιος με το όνομα «ΕΧΕΤΛΑΙΟΣ» οργανώνεται με πρωτοβουλία των Έφεδρων από όλη την Ελλάδα και υποστηρίζεται από Ελεύθερους Έλληνες Πολίτες, που δεν έχουν Κόμμα, Χρώμα και Δόγμα.
Ο Υπερμαραθώνιος, θα έχει Αφετηρία τον Τύμβο Μαραθώνα στις 7.30 π.μ. και θα τερματίσει στην Ελευσίνα στις 19.30 όπου θα απονεμηθεί το Αναμνηστικό Έπαθλο και τα διπλώματα των Εθελοντών, στην συνέχεια θα ακολουθήσει χαιρετισμός και θα τελειώσει η βραδιά με ένα μαγικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα με ελληνική μουσική και χορό.
Ο Υπερμαραθώνιος Εφέδρων, με συνολική απόσταση 65 χιλ, δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα αλλά καθαρά συμβολικό. Θα διεξαχθεί υπό μορφή αγήματος, με σταθερό, αργό ρυθμό. Οι δρομείς θα τρέχουν όλοι μαζί, σε διάταξη με μέτωπο δύο έως τεσσάρων ατόμων αναλόγως του αριθμού συμμετεχόντων. Για την οδική τους ασφάλεια θα προπορεύεται μία μηχανή της Τροχαίας και θα συνοδεύονται από ειδικές δυνάμεις συνοδών. Όσοι κουράζονται θα μπορούν να επιβαίνουν στα συνοδευτικά οχήματα για ξεκούραση, ώστε αργότερα αν θελήσουν, να συνεχίζουν. Κατά μήκος της διαδρομής μπορούν να προστίθενται δρομείς, – καθώς θα περνά το άγημα, – όπως και να αποχωρούν απ’ αυτό, αυτοβούλως.
Ήρθε η ώρα να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας ούτως ώστε αυτός ο πρώτος Υπερμαραθώνιος, να γίνει ξεχωριστός και να δώσει ηχηρά το μήνυμα των Ελλήνων που οδεύουν σύσσωμοι για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους τοκογλύφους δανειστές, τα αντισυνταγματικά, παράνομα μνημόνια της ντροπής και την οικονομική κρίση που τεχνηέντως ενορχηστρώθηκε και γιγαντώθηκε δια μέσου των αποτυχημένων μέτρων «δημοσιονομικής οικονομικής εξυγίανσης».

Για πληροφορίες και Εγγραφές (Τελευταία ημέρα εγγραφής: 3/9/2014)
www.oramaellas.gr/ypermarathonios
www.apollonrunnersclub.gr/races-calendar/1882-792014-1
Email: ypermarathonios.echetlaios@gmail.com

Τηλ. Επικοινωνίας: 6972 478 990, 6944 646 850, 6938 372 070, 6934 905 164, 6940 506 948
Όλοι οι συμμετέχοντες ενήλικες και μη, θα τρέχουν με δική τους ευθύνη. Τα παιδιά οφείλουν να έχουν γραπτή συγκατάθεση των γονέων τους καθώς και να τα συνοδεύουν κατά την έναρξη και λήξη της εκδήλωσης.
   
 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Αγαπητοί Συνέλληνες
Ο 1ος ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΕΦΕΔΡΩΝ «ΕΧΕΤΛΑΙΟΣ» είναι σε εξέλιξη.
Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ούτως ώστε αυτός ο Υπερμαραθώνιος που οργανώνεται από τους Εφέδρους στις 7 Σεπτεμβρίου 2014 να γίνει ξεχωριστός και να δώσει ηχηρά το μήνυμα των Ελλήνων που οδεύουν και πάλι εναρμονισμένοι προς το ΦΩΣ, αντιστέκονται στην οικονομική κρίση που τεχνηέντως ενορχηστρώθηκε από τους τοκογλύφους δανειστές και επικυρώθηκε δια μέσου των αντισυνταγματικών και παράνομων μνημονίων από τους ταγούς πολιτικούς μας!
Ο Υπερμαραθώνιος, θα έχει αφετηρία τον Μαραθώνα και θα καταλήξει στην Ελευσίνα όπου θα δοθεί το έπαθλο και στην συνέχεια θα ακολουθήσει χαιρετισμός και ένα πανέμορφο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με ελληνική μουσική και χορό.
Για την προσπάθεια αυτή χρειάζονται άτομα (περίπου 200) που θα προσφέρουν εργασία εθελοντικά.
Παρακαλώ δηλώστε συμμετοχή (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο) όσοι ενδιαφέρονται και δύνανται να προσφέρουν εθελοντική εργασία για τη διοργάνωση που θα διεξαχθεί στις 7 Σεπτεμβρίου 2014 με Έναρξη τον Τύμβο του Μαραθώνα στις 7.00π.μ. και Λήξη στην Ελευσίνα γύρω στα μεσάνυχτα.
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στην Σελίδα Εθελοντών στο Facebook: https://www.facebook.com/groups/332638720242912/
Αυτή η σελίδα φτιάχτηκε μόνο για τους εθελοντές και για λογούς συντονισμού, οπότε όσοι δεν θα είναι εθελοντές δεν θα γίνονται αποδεκτοί. Δεν είναι χώρος για άλλες ανακοινώσεις.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Οι εργασίες θα κατανεμηθούν αναλόγως των δυνατοτήτων του κάθε ενός, από τα υπεύθυνα άτομα.
 1. Βοήθεια στα σημεία ανεφοδιασμού
 2. Συνοδεία αθλητών με μηχανές και αυτοκίνητα
 3. Διανομή έντυπου υλικού στα 8 σημεία ανεφοδιασμού * και γενική υποστήριξη
 4. Γραμματειακή υποστήριξη στην Ελευσίνα
 5. Περιφρούρηση του χώρου στην Ελευσίνα
 6. Διευθέτηση του τεχνικού εξοπλισμού και άλλων για την εκδήλωση πριν και μετά (π.χ. κονσόλες, μηχανήματα, υπολογιστές, καρέκλες κλπ.)
 7. Διάφορες άλλες εργασίες που ίσως προκύψουν στην πορεία
* ΟΧΤΩ ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ:
 1. Πλατεία Ν. Μάκρης
 2. Διασταύρωση Ραφήνας
 3. Πλατεία Παλλήνης
 4. Σταθμός μετρό Νομισματοκοπείου
 5. Κόμβος Αμπελοκήπων (Βασ. Σοφίας και Λ. Αλεξάνδρας )
 6. Θησείο (Σταθμός τραίνου)
 7. Διασταύρωση Ιεράς Οδού με την Λ. Αθηνών Κορίνθου
 8. Σκαραμαγκάς (Διυλιστήρια ΕΚΟ)
«Ξανά από σήμερα αρχινάει το Γένος,
ξανά ανταμώνουμε όλοι οι αδελφοί.
Ω Μάνα Ελλάδα • ω προαιώνιο μένος
προς το Φως την ύψιστη κορφή!»
Άγγελος Σικελιανός, «Ο όρκος των κοινοτήτων στη Μάνα Ελλαδα»
 VIDEO ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ YOUTUBE
   
ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΦΕΔΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ
1ο ΕΛΛΑΝΙΟ ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΕΦΕΔΡΩΝ "ΕΧΕΤΛΑΙΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...