ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ.
Σ' ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ.

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

CODEX ALIMENTARIUS ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΡΕΤΡΙΑ 23-3-2011

Codex Alimentarius – Η Εκδήλωση


Στα πλαίσια της προσπάθειας ενημέρωσης και αφύπνισης του πολίτη πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών-Σπίθα Ερέτριας με την συνεργασία του Έργου Λόγου Αγάπης και Ενεργών Πολιτών με θέμα τον Διατροφικό Κώδικα, στο Ξενοδοχείο Eviana Beach στην Ερέτρια, με προσκεκλημένο κεντρικό ομιλητή τον κο Γιώργο Κλειδαρά.

Ο κος Κλειδαράς με την ιδιότητα του καθηγητή γαστρονομίας έχει προσκαλέσει με ανοιχτή επιστολή του όλους τους chef και μαγείρους, μαθητές, δασκάλους, καθηγητές, τεχνολόγους τροφίμων, διατροφολόγους, οικολόγους, νοικοκυρές και όσους είναι ευαισθητοποιημένοι στο θέμα, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 1η Απριλίου 2011, ώρα 10.00, έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αχαρνών 2.
Η προβολή της ταινίας και η ομιλία που ακολούθησε με κεντρικό τίτλο «Η διαστροφή της Διατροφής είναι θέμα Δημοκρατίας», έδειξε σε όλους μας, με πολύ αναλυτικό και κατανοητό τρόπο πως το θέμα του Διατροφικού Κώδικα είναι πολύ σοβαρότερο από όσο πιστεύαμε, λόγω της παντελούς έλλειψης ενημέρωσης του Πολίτη από τα Μ.Μ.Ε. αλλά και από τις αρμόδιες υπηρεσίες της πολιτείας.
Με άξονα την παραδοχή πως «η διατροφή είναι ευθύνη όλων μας», φανερώθηκε πως η ατομική ευθύνη κάθε πολίτη είναι πλέον θέμα ζωτικής σημασίας και υπήρξε έντονος προβληματισμός απ’ την πλευρά του κοινού (καλλιεργητές, γονείς κ.α.) σχετικά με τη δράση που μπορούμε να αναλάβουμε για την μη εφαρμογή του επιβαλλόμενου διατροφικού φασισμού και στη χώρα μας και την διασφάλιση της παραδοσιακής μας διατροφής.
Προτείνουμε ανάλογες εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες δράσης σε όλες τις Σπίθες και προσφέρουμε τη συνεργασία μας στην οργάνωσή τους.
Η εκδήλωση προβάλλεται στο τηλεοπτικό κανάλι Space TV, το οποίο και ευχαριστούμε, όπως και όσους συνεργάστηκαν για την εκδήλωση αυτή, την κα Άννα Λαγοπούλου που προσέφερε την πανέμορφη αίθουσα, τους Σπιθιστές από την 1η Σπίθα Δυτικής Αττικής, του Κέντρου Αθήνας και του Ηρακλείου Κρήτης, για την υποστήριξη και τη συμμετοχή τους.
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον κο Γιώργο Κλειδαρά, για την άμεση ανταπόκριση και την αμέριστη συμπαράσταση και προσφορά του.
Ευχαριστούμε όλους εσάς, που αφυπνισμένοι στα σημεία των καιρών, διαθέσατε το χρόνο σας και ευχόμαστε να σας δούμε την 1η Απριλίου.

 Παρακολουθείστε παρακάτω το βίντεο από την εκδήλωση...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...